Brutus/Julius Caesar

Brutus/Julius Caesar

Julius Caesar var en av sin tids mest kända generaler. Hans militära segrar hade gett honom tillbedjan av folket, och han var på väg att bli härskare över Rom. Hans nära vän Brutus var dock en del av en grupp senatorer som fruktade att Caesars makt skulle undergräva den romerska republiken. År 44 f.Kr de mördade därför Caesar i hopp om att rädda republiken.

Men deras handlingar tjänade bara till att kasta Rom i inbördeskrig. Så småningom besegrades och dödades Brutus själv i strid, och Caesars brorson Octavianus dök upp som den första kejsaren av Rom.

Berättelsen om Julius Caesar och Brutus är en tragisk berättelse om ambition, svek och våld. Det är också en påminnelse om att även de närmaste vänner kan drivas isär av politik.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!