Romarriket är en alternativ referenskälla till Wikipedia när det kommer till Romarrikets historia. Syftet med detta uppslagsverk är att göra det enkelt och engagerande för elever, studenter och andra som är intresserade av historia att lära sig om antikens Rom.

Om Frode Osen

Frode Osen

Frode Osen är innehållsskapare på Romarriket.se och Romerriket.no, och utbildad historiker. Han arbetar för närvarande som marknadskonsult, samt CV och ansökningsskribent inom CVGuru AS, och skriver om Romarrikets historia på fritiden. (Ser LinkedIn-profil för mer om utbildning och arbetsbakgrund.)

Hör gärna av dig om du har några frågor, eller om det är något ämne du vill ha mer skrivet om på sidan.

E-post: romarriket.se@gmail.com

Mer om Frode:

  • Läsglad, och har sedan 2015 läst 350+ böcker inom historia och filosofi
  • Byggt en YouTube-kanal med 5 000+ följare och 200 bokrecensioner
  • Bidragit artiklar till flera tidningar
  • Tävlar aktivt i hinderbanelopp. Kom bland annat först i mål Bergen X-Run 2019, och som nr 3 i Totens Tøffeste 2022

För att finansiera kostnaderna för att hålla hemsidan uppe och vidareutveckla den finns annonser på några av artiklarna, med unika erbjudanden för sidans läsare. Om du till exempel följer den här länken kan du få en 45 dagars gratis provperiod på BookBeat, där du kan lyssna på ljudböcker om romersk historia och andra ämnen som intresserar dig i din mobil. Du behöver inte betala något, och kan enkelt avsluta ditt medlemskap när provperioden är över. När du använder dig av detta erbjudande bidrar du också till att Romarriket.se fortsättningsvis kan upprätthållas som referenskälla.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!