Örn symbol

Örn symbol

Örnen har varit en symbol för makt och styrka i århundraden. I antikens Rom sågs örnen som ett tecken på storhet, och den romerska arméns kejserliga standard var prydd med en örn. Örnen fortsatte att användas som en symbol för makt under medeltiden, och visade sig på många adliga familjers normer.

Under senare tid har örnen antagits som en nationell symbol av flera länder, inklusive USA, där den förekommer på den stora sigillen. Örnen är fortfarande en populär symbol idag, och dess bild kan ses på allt från militära insignier till företagslogotyper. Oavsett om den ses som en representation av hjältemod eller styrka, fortsätter örnen att vara vördad som en kraftfull ikon.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!