Forum Romanum

Forum Romanum

Forum Romanum var hjärtat i det offentliga livet i antiken romersk civilisation. Det var en plats där människor samlades för att diskutera politik och handel, för att titta på eller delta i offentliga ceremonier och för att njuta av underhållning.

Forumet i Rom bestod av ett stort öppet område omgivet av byggnader och monument. Byggnaderna var mycket viktiga i det romerska livet eftersom de användes till alla möjliga saker, inklusive domstolar, tempel, regeringskontor, butiker och hem för rika människor.

Vad användes Forum Romanum till?

Forum Romanum var en av de viktigaste mötesplatserna i antikens Rom. Detta stora offentliga torg, som är 250 meter långt och 170 meter brett, var värd för ett antal politiska evenemang och ceremonier.

Under valet strömmade folkmassor till Forum Romanum för att lyssna på kandidater hålla tal och debattera sin politik. Den användes också för mer storslagna ritualer, såsom offentliga rättegångar och triumfparader av segerrika generaler som återvänder från strid.

Utöver sin roll i politik och religion var Forum Romanum också ett viktigt kommersiellt nav. På olika ställen under dagen ställer försäljare och handlare upp stånd som säljer allt från mat till lyxvaror.

Forum Romanum fungerade som en central samlingsplats för Roms medborgare i en tid då de blev alltmer mångfaldiga och splittrade.

När byggdes Forum Romanum?

Forum Romanum byggdes ursprungligen på 600-talet f.Kr., utökades flera gånger genom historien eftersom dess popularitet fortsatte att växa, och så småningom blev det ett av de största torgen i hela antikens Rom.

År 44 f.Kr Julius Cæsar upptäckte att forumet var överfullt och utökade det därför. Han satte också ett tempel i centrum. Den ursprungliga avsikten var att skapa ett utrymme för politisk debatt som skulle vara fritt från inblandning från de mäktiga aristokratiska familjerna som kontrollerade de flesta av Roms andra offentliga rum. På 1:a århundradet e.Kr Kejsar Augustus utökade den ytterligare och gav den det utseende vi känner idag.