Nimes Amfiteater

Nimes Amfiteater

Nîmes Amfiteater, även känd som Maison carrée, är ett antikt romerskt tempel som ligger i den franska staden Nîmes. Amfiteatern byggdes omkring år 70 e.Kr. av lokal kalksten, och det är ett av de bäst bevarade antika romerska templen i världen.

Amfiteatern användes för en mängd olika ändamål, inklusive gladiatorstrider, offentliga avrättningar och djurjakt. Den rymde ursprungligen upp till 12 000 åskådare och var i bruk fram till slutet av 300-talet e.Kr.

Idag är amfiteatern i Nîmes en av stadens populäraste turistattraktioner och har utsetts till UNESCO:s världsarvslista.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!