Didius Julianus

Didius Julianus

Didius Julianus var en romersk kejsare som regerade år 193. Hans regeringstid slutade när han mördades av sina egna trupper, som sedan utropade deras befälhavare, Lucius Septimius Severus, till kejsare.

Även om Julian var en kompetent militär ledare och administrativt skicklig, var han ingen populär kejsare. Han var känd för att vara snål och gynna sin fru och familj. Denna impopulära politik ledde till hans undergång och slutligen död.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!