Domitianus

Domitianus

Domitianus var den nionde romerske kejsaren, som regerade från 81 till 96 e.Kr. Han var känd för sina militära kampanjer och byggprojekt, som inkluderade återuppbyggnaden av Jupitertemplet på Kaptolium och byggandet av ett nytt palats på Palatinen. Domitianus lade också till en ny flygel till det flaviska palatset, som senare förstördes av eld.

Under hans styre åtnjöt Rom en period av stabilitet och välstånd. Domitianus var dock också en hänsynslös härskare och fick smeknamnet “Dominus Noster” (Vår Herre) för sina tyranniska metoder. Han beordrade bland annat att många av sina fiender skulle avrättas, inklusive sin egen svägerska och systerdotter.

Domitianus regeringstid slutade när han mördades av en grupp konspiratörer ledda av hans egen kammarherre.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!