Elagabalus

Elagabalus

Elagabalus var en romersk kejsare som regerade från 218 till 222. Han var känd för sitt excentriska och upprörande beteende, som innefattade att klä sig i kvinnokläder och bjuda in dömda brottslingar att delta i hans orgier.

Han upphöjde också Roms officiella solgud, Heliogabalus, till status av högsta gudom och försökte tvinga senaten att dyrka honom.

Inte överraskande var Elagabalus’ regeringstid kortlivad och han mördades så småningom av medlemmar av Praetorian Guard.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!