Maximinus Thrax

Maximinus Thrax

Maximinus Thrax var en romersk kejsare som regerade från 235-238. Han var den första kejsaren som inte var av adlig börd, och han kom till makten som general i armén.

Maximinus var en framgångsrik militär ledare, och han vann många strider mot tyskarna och perserna. Han var dock en brutal härskare och han förföljde många människor, inklusive kristna. Han beskattade också folket hårt, och hans styre var impopulärt bland folket.

År 238 dödades Maximinus av sina egna trupper, som gjorde uppror mot honom.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!