Romerska alfabetet

Romerska alfabetet

Det romerska alfabetet är ett av de äldsta och mest använda alfabeten i världen. Det tros ha sitt ursprung från 700-talet f.Kr., även om vissa forskare tror att det kan vara ännu äldre.

Alfabetet användes först av etruskerna, en uråldrig civilisation som levde i det som nu är centrala Italien. Omkring 600-talet f.Kr romarna antog alfabetet från etruskerna, och det har använts sedan dess.

Det romerska alfabetet består av 23 bokstäver, som alla härrör från latin. Alfabetet har anpassats för användning på många olika språk, och det är fortfarande en viktig del av vårt gemensamma kulturarv.

Annons: Klicka här för att lyssna på ljudböcker om romersk historia och andra ämnen via BookBeat, med en gratis 45-dagars provperiod för dig som läser den här artikeln. Du är inte skyldig att betala någonting och kan enkelt avsluta ditt medlemskap när provperioden är över.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!