10 bästa Marcus Aurelius citat

Marcus Aurelius citat

Marcus Aurelius var en stoisk filosof och Romersk kejsare som anses vara en av de viktigaste gestalterna i det västerländska tänkandets historia. Om du letar efter lite inspiration, leta inte längre. Här är några av de mest kända Marcus Aurelius citat, som alla kommer från hans bok Meditationer:

  1. “Du har makt över ditt sinne – inte yttre händelser. Inse detta, och du kommer att finna styrka.”
  2. “Den bästa hämnden är att vara annorlunda än honom som gjorde skadan.”
  3. “Döden ler mot oss alla, så allt en man kan göra är att le tillbaka.”
  4. “Om det inte är rätt, gör det inte; om det inte är sant, säg det inte.”
  5. “Slösa inte mer tid på att bråka om vad en god man ska vara. Var det.”
  6. “Du kan lämna livet just nu. Låt denna kunskap avgöra vad du gör och säger och tänker.”
  7. “Själen är färgad med färgen på sina tankar.”
  8. “Allt vi hör är en åsikt, inte ett faktum. Allt vi ser är ett perspektiv, inte sanningen.”
  9. “Om någon kan visa mig att det jag tänker eller gör inte är rätt, så skulle jag vilja ändra mig, för jag söker sanningen, genom vilken ingen någonsin riktigt skadades. Skadan ligger i att fortsätta att fortsätta med misstag, okunnig av sanningen.”
  10. “Syftet med livet är inte att stå på majoritetens sida, utan att slippa hitta sig själv i de galnas led.”

Kampanj: Klicka här för att lyssna på ljudböcker om Marcus Aurelius och andra ämnen via BookBeat, med en gratis 45-dagars provperiod. Du är inte skyldig att betala något, och kan enkelt avsluta ditt medlemskap när provperioden är över, om du inte vill fortsätta lyssna på andra böcker.

Aurelius trodde starkt på självkontroll, att leva i harmoni med naturen och fatta sunda beslut. Dessa Marcus Aurelius-citat visar hur före sin tid han verkligen var – och hur hans visdomsord fortfarande är relevanta idag. Det han säger är så igenkännligt att man nästan kunde tro att han hade skrivit dem idag.

Vilket är ditt favoritcitat från Marcus Aurelius?

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!