Romersk gudinna

Romersk gudinna

Romerska gudinnor var en central del av pantheonen av gudar som tillbads av Roms folk. Bland de mest populära var Juno, gudarnas drottning; Minerva, vishetens gudinna; Venus, kärlekens gudinna; och Diana, jaktens gudinna. Var och en av dessa gudinnor hade sina egna tempel och kulter, och deras tillbedjare firade sina högtider med stor pompa och ståt.

De romerska gudinnorna var också vördade för sin makt att skydda och ge näring åt livet. De troddes skänka fertilitet till kvinnor och grödor, och åberopades ofta i tider av krig och pest. Som sådana spelade de en viktig roll i Roms religiösa och kulturella liv.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!