Hur uppstod Romarriket?

Hur uppstod Romarriket?

Rom är en av de äldsta och mest kända städerna i mänsklighetens historia. I århundraden var det säte för det romerska imperiet, ett av de största och mäktigaste rikena i världen. Men hur uppstod Romarriket? Svaret kan överraska dig.

Det finns två huvudsakliga teorier om grundandet av Rom. Man krediterar staden till Romulus och Remus, två bröder som blev uppätna av en vild varg och fortsatte med att grunda Rom. En annan teori tillskriver staden Aeneas, en trojansk prins som flydde från sitt hemland under det trojanska kriget och så småningom tog sig till Italien.

Vilken historia du än tror på så råder det ingen tvekan om att Rom är en stad med en lång och fascinerande historia. Om du någonsin har chansen att besöka, se till att du tar dig tid att utforska de många antika ruinerna och lära dig mer om stadens rika förflutna.

Annons: Klicka här för att lyssna på ljudböcker om Romarrikets historia och andra ämnen via BookBeat, med en gratis 45-dagars provperiod för dig som läser den här artikeln. Du är inte skyldig att betala någonting och kan enkelt avsluta ditt medlemskap när provperioden är över.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!