Germania

Germania

Germania är en latinsk term för en region i Centraleuropa som bebos av germanska stammar. Ordet kommer från Germani, som betyder “grannar”. Caesar var den första som använde begreppet, och man kan därför säga att det syftar på Romarrikets grannar.

Termen har använts historiskt för att referera till ett mycket större område än bara det som nu kallas Tyskland.

Germanerna påverkade också vikingarnas kultur. Den nordiska mytologin kommer faktiskt från Germanien. De germanska stammarna var de första som utvecklade denna form av folkminne, som de förde vidare till sina ättlingar som senare blev skandinaver.

För övrigt har föreställningen om en “arisk” eller “germansk” ras sitt ursprung i Germania.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!