Vikingarna

Vikingarna

Vikingarnas historia är en historia av erövring och utforskning. I århundraden som vi kallar vikingatiden, terroriserade dessa häftiga krigare Europa och seglade långt och brett i sina långskepp på jakt efter plundring.

Men vikingarna var också skickliga handelsmän och hantverkare, och deras resor tog dem långt utanför Skandinaviens stränder. Faktum är att vikingarna hade omfattande kontakter med det östromerska riket, och många tjänade som medlemmar av Väringagardet (Varangian Guard).

Vikingarna var ett komplext och fascinerande folk, och deras arv fortsätter att intrigera och fascinera människor runt om i världen.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!