Plutarch: Life of Lycurgus

Plutarch: Life of Lycurgus

Plutarch var en grekisk historiker och biograf som levde under det första århundradet e.Kr. Hans mest kända verk är Parallel Lives, en serie biografier som sammanför framstående greker och romare. En av figurerna i Parallel Lives är Lycurgus, Spartas legendariska lagstiftare.

Enligt Plutarch var Lycurgus ansvarig för att skapa många av de unika aspekterna av det spartanska samhället, inklusive dess militaristiska kultur och dess system för gemensamt liv. Medan vissa historiker har ifrågasatt Plutarch noggrannhet, är hans arbete fortfarande en viktig källa till information om Lycurgus och världen där han levde.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!