Suetonius

Suetonius

Suetonius var en romersk historiker som levde i den tidiga kejsartiden. Han är mest känd för sitt verk De tolv kejsarna, en detaljerad redogörelse för livet för de första tolv kejsarna i Rom.

Suetonius föddes i en rik familj och fick en grundlig utbildning. Han började sin karriär som advokat, men gick senare över till att skriva. Förutom De tolv kejsarna skrev han även en historia om Rom och en rad andra verk.

Även om hans skrivstil ofta kritiserades, ger hans verk värdefull inblick i personligheter och händelser i det antika Rom.

Suetonius dog omkring 122 e.Kr.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!