När blev kristendomen statsreligion i Romarriket?

När blev kristendomen statsreligion i Romarriket?

Kristendomen började som en liten, förföljd sekt av judendomen. Men det växte snabbt i popularitet, delvis på grund av dess budskap om hopp och frälsning. På 300-talet hade kristendomen blivit Romarrikets officiella religion. Kejsar Konstantin var en hängiven kristen, och han främjade religionen i hela imperiet. Under hans styre byggdes kristna kyrkor och missionärer sändes ut för att sprida evangeliet.

Kristendomen gav en känsla av gemenskap och syfte som tilltalade många människor. Dessutom gav löftet om evigt liv tröst i en tid av politisk och social oro. Kristendomen blev snabbt den dominerande religionen i Romarriket, och den har behållit sin plats som en av världens mest populära religioner sedan dess.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!