Romerska legioner

Romerska legioner

På höjden av sin makt styrdes det romerska riket av en stark militärstyrka. I hjärtat av denna styrka var de romerska legionerna, som var ansvariga för att försvara imperiet från dess fiender.

Varje legion bestod av cirka 5 000 soldater, och varje legion var indelad i 10 kohorter. Kohorterna delades ytterligare in i århundraden, där varje århundrade innehöll 80 soldater. Varje legion hade sitt eget unika nummer, märke och namn.

De mest kända legionerna var Legio I Italica och Legio VII Claudia. Legioner var vanligtvis stationerade i städer längs imperiets gränser, där de kunde försvara sig mot invasioner. De spelade också en betydande roll i att utöka den romerska makten genom erövring. I tider av krig kunde legioner kallas för att marschera in i strid och slåss för imperiet.

Tack vare sin träning och disciplin var romerska legioner några av de mest formidabla stridsstyrkorna i den antika världen.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!