Livia

Livia

Livia var hustru till Augustus, den första kejsaren av Rom. Hon hade en stark och avgörande inverkan på det romerska riket.

Livia Drusilla föddes 38 f.Kr. av Marcus Livius Drusus Claudianus, en romersk konsul och princeps senatus, och Livia Ocellina. Hennes pappa dog när hon var fyra år gammal, så hon uppfostrades av sin mamma. Livia gifte sig med Augustus år 37 f.Kr. och blev kejsarinna av Rom 27 f.Kr. efter makens seger i slaget vid Actium.

Hon hade tre barn från sitt äktenskap med Augustus: Julia den äldre (född 2 f.Kr.), Julia den yngre (född 1 f.Kr.) och Marcus Claudius Marcellus (född 4 f.Kr.). Från ett tidigare äktenskap hade hon sonen Tiberius som tog över kejsarskapet efter Augustus.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!