Tiberius

Tiberius

Tiberius var den andre romerske kejsaren och en medlem av den julio-claudianska dynastin. Han regerade från 14 till 37 e.Kr. Tiberius var son till Tiberius Claudius Nero och Livia, den senare även känd som Julia Augusta. Livia blev så småningom kejsar Augustus tredje hustru, och därmed en kvalificerad arvtagare till tronen.

Tiberius liv präglades av en rad militära kampanjer, krig och politiska stridigheter. Hans regeringstid anses allmänt vara en period av fred och välstånd för Rom. Men det hade också sin del av kontroverser, eftersom han vid många tillfällen anklagades för att vara en inkompetent kejsare som saknade självkontroll och disciplin.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!