Lucius Verus

Lucius Verus

Lucius Verus var en romersk kejsare som regerade från 161 till 169. Han var medlem av Nerva-Antonine dynastin och var adopterad son till kejsar Antoninus Pius och kejsarinnan Avidia. Han delade tronen med sin medkejsare Marcus Aurelius fram till sin död 169.

Lucius Verus är känd för sina militära kampanjer mot partherna, vilket resulterade i att staden Ctesiphon intogs och Armenien annekterades. Han övervakade också Roms seger över avarerna och slaverna i Donauregionen.

Även om inte lika känd som några av hans samtida, var Lucius Verus en viktig figur i romersk historia.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!