Kända personer från antiken

Kända personer från antiken

Många kända personer från antiken kom från antingen Aten eller Rom. Aten var hem för så stora tänkare som Sokrates, Platon och Aristoteles, medan Rom producerade så legendariska figurer som Julius Caesar och Cicero.

Dessa två städer var dock inte den enda källan till inflytelserika människor i den antika världen. Andra anmärkningsvärda figurer kom från platser som Kartago, Sparta och Konstantinopel. Vad alla dessa människor hade gemensamt var en djupgående inverkan på historiens gång.

Annons: Klicka här för att lyssna på ljudböcker om antik historia och andra ämnen via BookBeat, med en gratis 45-dagars provperiod för dig som läser den här artikeln. Du är inte skyldig att betala någonting och kan enkelt avsluta ditt medlemskap när provperioden är över.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!