Ringbrynja

Ringbrynja

De gamla romarna var mästare i krigföring, och deras rustningar var bland de bästa i världen. En av de viktigaste komponenterna i romersk rustning var användningen av ringbrynja. Ringbrynjan var en typ av pansar gjord av sammankopplade metallringar. Den gav utmärkt skydd mot svängande och stötande vapen, och var också relativt lätt och flexibel, vilket gjorde den idealisk för krigare som behövde röra sig snabbt och effektivt i strid.

Den romerska armén förlitade sig mycket på ringbrynjor för att hålla sina soldater säkra, och rustningen spelade en viktig roll i många segrar. Idag används inte ringbrynjan längre i strid, men det är fortfarande en viktig del av historien.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!