Antikens olympiska spel

Antikens olympiska spel

Antikens olympiska spel var en serie tävlingar som hölls mellan representanter för flera stadsstater och kungadömen i antikens Grekland. Dessa spel hölls för att hedra Zeus, och priserna var ursprungligen kransar av olivblad.

De första registrerade olympiska spelen ägde rum 776 f.Kr. i Olympia, och de fortsatte att hållas vart fjärde år fram till 393 e.Kr. Med tiden blev spelen alltmer populära, med idrottare som kom från hela den antika världen för att tävla. Spelen var också ett sätt för grekerna att mötas och fira sitt gemensamma arv.

De olympiska spelen spred sig så småningom till Romarriket, där de blev oerhört populära. Men spelen förbjöds så småningom av den kristna kejsaren Theodosius I år 393 e.Kr. Detta markerade slutet på de olympiska spelen i antiken.

Även om de inte längre existerar behåller OS en viktig plats i vår historia och fortsätter att inspirera idrottare från hela världen.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!