Theodosius

Theodosius

Theodosius I, även kallad Theodosius den store, var kejsare av det romerska riket från 379 till 395. Han var den siste kejsaren som regerade både i öst och väst, och var en skicklig militär befälhavare. Theodosius föddes 347 e.Kr., och dog 395 e.Kr.

Theodosius I hade också en framgångsrik regeringstid, eftersom han såg till att imperiets östra gräns utvidgades kraftigt. Dessutom är han känd för att vara en av de viktigaste kejsarna i historien när det kommer till religion eftersom han gjorde kristendomen till en officiell religion med sitt Edikt av Thessalonika år 380.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!