Valentinian I

Valentinian I

Valentinian I, också Valentinianus I, var en romersk kejsare från 364 till 375 och hade en betydande inverkan på det romerska imperiets historia. Han är känd för sina militära prestationer, som inkluderade att besegra visigoterna 367.

År 367 besegrade Valentinian I visigoterna i strid, vilket markerade en av Roms viktigaste segrar över denna germanska stam. Segern bidrog till att säkra Roms kontroll över sitt territorium och stabiliserade relationerna med sina nya allierade.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!