Julius Caesar familj

Julius Caesar familj

Julius Caesar var en av de mest kända männen i historien. Han var en stor general och en skicklig politiker. Men vad vet vi om hans familj? Läs vidare för att få veta mer om den berömda romarens släktingar.

Caesars far

Caesars far, även kallad Julius Caesar, var en praetor som styrde provinsen Asien. Han var gift tre gånger och hade fyra barn, varav två med hans första fru Cornelia. Hans andra fru Pompeia var släkt med Pompejus, en av Caesars största rivaler.

Caesars mamma

Caesars mamma, Aurelia Cotta, kom från en rik och inflytelserik familj. Hon var en klok kvinna som hjälpte sin son i hans karriär. Vissa säger att hon till och med räddade hans liv när han var ung!

Caesars syskon

Caesar hade en äldre syster som hette Julia och en yngre bror som hette Caius. Tyvärr dog hon ung under förlossningen. Caius anslöt sig till Caesar i hans fälttåg i Gallien, men dog av en sjukdom vid 19 års ålder. Julia var också namnet på Caesars faster, som gifte sig med den berömda generalen Gaius Marius.

Caesars fru och barn

Caesars första fru var Cornelia, dotter till Lucius Cornelius Cinna. De hade en dotter tillsammans som hette Julia. Cornelia dog ung, och Julia dog kort efter att hennes man Pompejus dödats i strid. Pompejus var en annan av Caesars rivaler som blev allierade.

Caesar gifte sig senare med Pompeia (inte att förväxla med sin fars andra fru), men skilde sig från henne efter att hon fastnat i en skandal som involverade en annan man.

Hans sista fru var Calpurnia, som inte födde honom några barn.

Caesar adopterade postumt Octavianus, som senare skulle bli den första romerska kejsaren under namnet Augustus Caesar.