Caracalla

Caracalla

Caracalla var en av de mest ökända kejsarna i Rom. Han var känd för sin grymhet och benägenhet för våld. Han efterträdde sin far, Septimius Severus, som kejsare år 211 e.Kr. Han regerade i sex år fram till sin död 217 e.Kr.

Caracalla är mest känd för den Antoninska konstitutionen, även känd som Caracalla-ediktet, som gav romerskt medborgarskap till alla fria män i imperiet. Denna handling hade en djupgående effekt på Roms sociala struktur och bidrog till att skapa ett mer enat imperium.

Caracalla är dock också ihågkommen för sin brutalitet. Han sades vara paranoid och snabb att bli arg. Hans regeringstid präglades av mord och massaker. Till slut mördades han av en av sina egna soldater.

Caracallas liv bestod av olika ytterligheter. Han var en grym härskare, men var också ansvarig för några betydande reformer i imperiet. Han efterlämnade ett arv som både skulle prisas och fördömas under århundradena som följde.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!