Hannibal

Hannibal

Hannibal var en karthagisk general som levde på 200- och 100-talen f.Kr. Han är mest känd för att ha lett en armé över Alperna för att attackera Rom under det andra puniska kriget. Även om han till slut besegrades, studeras hans vågade kampanj fortfarande av militärstrateger idag.

Hannibal föddes i Kartago, en mäktig stadsstat i Nordafrika som var låst i konflikt med Rom för kontroll över Medelhavsområdet. Det första puniska kriget bröt ut 264 f.Kr., och efter tre års strider tvingades Kartago betala en stor lösensumma till Rom. Det andra puniska kriget började 218 f.Kr., när Hannibal invaderade Italien genom att leda sin armé över Alperna.

Han uppnådde en rad fantastiska segrar mot romarna, men besegrades slutligen i slaget vid Zama 202 f.Kr. Efter sitt nederlag flydde Hannibal till Mindre Asien, där han begick självmord istället för att bli tillfångatagen av romarna. Hans arv lever vidare som en av historiens största militärgeneraler.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!