Septimius Severus

Septimius Severus

Septimius Severus var romersk kejsare från 193 till 211, och föddes den 11 april år 145. Trots att han föddes i den afrikanska provinsen Leptis Magna, hade hans familj ursprungligen kommit från Italien. Severus liv präglas av stora militära framgångar.

Han tjänstgjorde vid Roms Donaugräns och steg snabbt i graderna och blev så småningom en befälhavare i legionerna. År 193, efter kejsar Pertinax död, tog Severus makten och regerade i arton år. Han efterträddes av sina söner Caracalla och Geta efter hans död 211.

Även om hans regeringstid var relativt kort, lämnade Severus en bestående prägel på den romerska historien. Han var ansvarig för ett antal militära kampanjer och hjälpte till att säkra Roms gränser. Han reformerade också skattesystemet och utvecklade infrastruktur i hela imperiet.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!