Geta

Geta

Publius Septimius Geta var en romersk kejsare som regerade från 209 till 211. Han var son till Septimius Severus och Julia Domna. Geta gjordes till medkejsare med sin far 198. Han styrde en kort tid imperiet efter sin fars död 211, men han dödades snart av sin bror Caracalla, omfamnad av deras mor.

Geta var en duktig militär befälhavare och en effektiv administratör. Han var dock impopulär bland det romerska folket på grund av sin lyxiga livsstil och sina relationer med andra män. Getas regeringstid präglades av civila oroligheter och konflikter med det Parthiska riket.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!