Otho

Otho

Den romerske kejsaren Otho var en fascinerande figur från Romarrikets historia. Han regerade bara i tre månader år 69 e.Kr., under de fyra kejsarnas år.

Otho föddes i en adlig familj och var medlem av den antika romerska aristokratin. Han tjänstgjorde som general i armén och var gift med Poppaea Sabina.

När kejsar Nero började tappa stödet gick Otho med i konspirationen mot honom. Efter Neros självmord utropade Otho sig själv till kejsare, men han mötte konkurrens från andra blivande kejsare. Han besegrades så småningom av sin rival Vitellius och begick självmord istället för att bli tillfångatagen.

Othos korta regeringstid var turbulent, men den ger ändå en spännande inblick i det romerska imperiets maktkamp.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!