Palatinen

Palatinen

Palatinen är en av Roms sju kullar. Det är centrum i det antika Rom och var platsen för många viktiga historiska händelser.

Den bosattes så tidigt som 1000 f.Kr. av latiner, etrusker och sabiner. Romarna erövrade den 293 f.Kr. och byggde ett palats ovanpå den.

Palatinen har varit hem för tempel till gudar som Jupiter, Juno och Apollo; det kejserliga residenset; Augustus hus; och andra viktiga byggnader som bad, teatrar, bibliotek och så vidare.

Kullen kallas också för “den viktigaste och heligaste” platsen i Rom.

P.S. Folk frågar mig ofta, om jag bara fick välja EN bok att läsa om romersk historia, vilken skulle det vara? Mitt svar är alltid SPQR av Mary Beard. Detta är DEN BÄSTA BOKEN för att få en engagerande och heltäckande översikt av romarna, som täcker 1 000 år av deras EPISKA historia. Oavsett om du är helt ny på ämnet eller expert är jag säker på att du kommer att gilla den. Klicka här för att läsa boken på svenska nu med en 100% GRATIS provperiod från BookBeat!

Obs: När du registrerar dig kommer du att bli ombedd att ange ditt bankkort, men detta är bara en formalitet. Ditt kort kommer inte att debiteras något, och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap innan provperioden är över. Dessutom: Om du bestämmer dig för att gå vidare och läsa boken efter att ha klickat på länken ovan kommer jag att få en liten provision. OCH… Som regel får du ett unikt erbjudande. Vinn/vinn! Böckerna jag rekommenderar är de jag personligen har läst och verkligen tror att du kommer att älska!